‭06 - 42 72 92 44‬ info@maiilokomai.nl

Over Mariëtte

Mijn naam is Mariëtte de Kruyff en ik woon met mijn samengestelde gezin en vrolijke schare dieren in een prachtig buitengebied onder de rook van Amsterdam. Vanaf mijn studietijd heb ik 26 heerlijke jaren in het centrum van onze hoofdstad gewoond. De natuur en ruimte bleven me echter trekken en uiteindelijk besloot ik toch meer landelijk te gaan wonen in het buitengebied van Abcoude. Rust, ruimte, mogelijkheid tot meer dieren én een eigen praktijk.

Blijven ontwikkelen
Van kleins af aan wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Eerst had ik de wens om kindergeneeskunde of neonatologie te studeren, verloskunde ging ook door me heen. Allemaal om kinderen te kunnen ondersteunen als ze het moeilijk hebben. Uiteindelijk ging ik ergotherapie studeren en raakte daarna meteen verzot op reizen. Toen ik zelf kinderen kreeg en het heel leuk vond om op hun school mee te helpen met kinderactiviteiten kwam ik tot wat ik echt wilde gaan doen. Aangezien het emotionele welzijn van kinderen mij weer het meeste raakte, besefte ik dat een kindertherapeutische richting veel beter bij mij zou passen.

Als ik zie dat kinderen het moeilijk hebben, ben ik altijd meteen nieuwsgierig naar wat er achter het zichtbare gedrag ligt verscholen. Welke samenhangende factoren leiden tot dit gedrag, hoe gaan de gezinsleden met elkaar om, wat zijn de precieze (soms bijna onzichtbare) signalen die het kind afgeeft, en wat heeft het kind (en de ouders) nodig. Mijn basis passie/wens wordt dan meteen geraakt, namelijk het diepe geloof dat ieder kind zich veilig en vertrouwd moet voelen om liefdevol en krachtig op te kunnen groeien en te geloven in eigen kwaliteiten die het tot een uniek mooi mens maakt. Vanuit deze passie en nieuwsgierigheid ben ik mijn praktijk gestart.

Bij elk kind groeit mijn belangstelling en leer ik weer meer. Ik blijf me bijscholen, waardoor ik me steeds verder kan ontwikkelen in dit werk. Zo heb ik onder andere een extra opleiding tot lichamelijk traumatherapeut en kinder focuscoach afgerond en volg ik specialistische trainingen ter verdieping van het helpen van kinderen die vastlopen door nare ervaringen, en waar problemen in de hechting zijn ontstaan.

Mai Iloko Mai, Schildpad en Koru als symbool

Mijn geloof dat ieder kind kan uitgroeien tot een uniek mooi mens met alle eigen kwaliteiten, komt terug in mijn logo en de naam van mijn praktijk. Ik ben op zoek gegaan naar dat wat bij mij en mijn werk past, en weergeeft waar ik voor sta en in geloof.
Naast mijn leuke werk word ik blij van reizen. Ik heb veel rondgereisd door de wereld en tijdens deze reizen ben ik in aanraking gekomen met verschillende culuren en ontdekte ik hoeveel betekenis er in woorden en symbolen schuilgaan. Dit kom ik nu ook in mijn werk tegen: kinderen kunnen symbolisch heel veel aangeven in wat er in hen omgaat. Hierin zit zoveel rijkdom dat ik dit in mijn praktijknaam heb weergegeven. Mai Iloko Mai is een Polynesische naam die ‘that which is within matters’ weergeeft. En daar geloof ik in. Daar naar luisteren geeft de sleutel tot het kind.

Ook mijn logo met de schildpadjes heeft een symbolische betekenis. Allereerst geven de twee schildpadjes de verbondenheid tussen de mensen weer; tussen ouders en kind, tussen kind en omgeving. Door die verbinding is een kind in staat zich te ontwikkelen. Daarnaast staan schildpadden ook symbool voor bescherming, kracht, geluk en balans. Waarin de schildpad in zijn eigen tempo stapjes zet en zich niet van de wijs laat brengen.

Voor mij betekent het dat een kind de ruimte krijgt om zich dus ook in eigen tempo te ontwikkelen en leert vertrouwen op zijn/haar eigen innerlijke kompas en eigen kwaliteiten. Ouders en omgeving zorgen voor de bescherming en ondersteuning daar waar nodig is.

In de schildpadjes is een spiraalvorm getekend. Deze is gebaseerd op de Maorische Koru. De Koru staat voor de vorm van een jong varenblad dat uitrolt en zich ontvouwt vanuit de aarde. Het symboliseert nieuw leven, ontwikkeling en groei. Ook staat het voor harmonie en balans in verbondenheid met elkaar. Voor mij staat de aarde voor het basisvertrouwen en basisveiligheid dat het kind ervaart door de verbinding met zijn ouders en zijn omgeving. Van daaruit kan het kind zich ontwikkelen en in vertrouwen opgroeien. Naarmate het kind zich verder ontwikkelt – de varen zich verder ontvouwt – kan het steeds meer in eigen kracht gaan staan.

Logo

Leuk om te weten

In de buitenlucht in beweging zijn vind ik heerlijk. Ik heb nooit een sport gevonden die echt bij mij past. Tijdens het reizen heb ik wel ontdekt dat ik veel energie krijg als de natuur (bijvoorbeeld bergen en water) een onderdeel van de sport zijn, zoals zeekajakken, raften, duiken, abseilen, bungeejumpen en bergwandelen. De combinatie van de adembenemende natuur, de adrenaline en tegelijkertijd de rust en stilte vind ik fantastisch. Wie weet dat door de liefde voor natuur en water mijn lievelingskleuren dan ook turquoise en mintgroen zijn. Tijdens het reizen kon ik enorm genieten van het spontaan mensen ontmoeten en dan samen mooie dingen ondernemen. Dat gaf een ware energieboost en ik was ontroerd door de hartverwarmende inspirerende gesprekken die dan ontstonden. Dat past bij mij, want ik hou ervan om op een menselijke respectvolle en spontane relaxte manier met elkaar om te gaan. Gewoon van mens tot mens, zonder hiërarchie, gewoon wie je bent.

Mariëtte de Kruyff

Mariëtte de Kruyff

Wil je meer weten of mij of over mijn praktijk?

Lieve groet, Mariëtte

“The confirmation of being seen and the sharing of joy and vitality is essential for emotional development.” – Susan hart, Marianne Bentzen